Sunday, May 20, 2012

Takaful & Insurans

Assalamualaikum..

Alhamdulillah setelah sebulan saya kerja waktu normal (830am - 530pm), akhirnya Radhi pun dapat kerja waktu normal. Cumanya..huhu still ade cumanya, Radhi kerja 6hari seminggu dan off hanya pada hari ahad. Well pada kami, itu lebih baik dari dulu kan? hehe
Alhamdulillah berkat kesabaran, itulah ganjarannya. =)

Di tempat kerja baru, Radhi dapat pegang jawatan yang setaraf dengan kelulusan dia, iaitu "Chargeman"..hee
Berbanding dengan dulu, walaupun kelulusan Radhi adalah penjaga jentera Elektrik= Chargeman, tapi jawatan yang dia sandang tetap juruteknik = technician.

Dah 3hari dia start kerja tempat baru, nampaknya dia suka dengan kerja baru dia tu. Bila dah sandang jawatan lebih tinggi, dan alhamdulillah gaji pun lebih dari dulu. ^_^
Dia cakap, even gaji dah lebih pun, tak naklah membazir-bazir shopping suka hati. Dia plan nak ambil insurans takaful untuk kami berdua. yahoooo.. =)

Walau tak banyak pun, at least ada jugak menyimpan di insurans takaful tu kan. Tak da la duit tu mengalir entah ke mana. Tapi, nafkah zahir bulanan saya dia akan naikkan sikit dari dulu... *yahuuu lagii* haha

So sekarang kitorang tengah dok terfikir-fikir nak amek insurans takaful yang mana.

Any idea guys?




Yang mana satu bakal menjadi pilihan? hehe

Sape-sape ada cadangan or nasihat, lets share!!!
 Nak email saya pun boleh: leeyanaradhi@gmail.com

thanks in advance =)

^___^

daa~~

11 comments:

  1. Alhamdulillah..nana pon sama cam yana..from keje shift, hubby dpt keje 6 days a week ahad cuti =)..nana beli pru bsn tu..ade savings sekali..yg penting agentnya ok..kalau tak ssh nak claim sume nanti..

    p/s : nasib baik naik nafkah zahir tak kena naik nafkah batin sekali..haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo nana amik pru bsn ek? okeh2..

      haha..yg itu tettttttt.. :p haipp nakai yea mommy nana.. ;p

      Delete
  2. Ida amik etiqa takaful... dulu ida agent, but now dah tak buat dah.. malas nak pergi class.. HAHA! Yana perlu amik savings + medical tau... Untuk jangka masa panjang.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana da bnyk kali dpt surat dr maybank pasal etiqa takaful ni, cume aritu xterbuka hati nk amek lg..ihih..ooo saving+medical ek? okeh noted!

      thanks eida! =)

      Delete
  3. Pru bsn la yana. Dia islamic sket. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke..hurmmm takaful ikhlas cmne ek?hiih

      Delete
  4. aku amik takaful iklas, sebab abang ipar mmg buat insuran, so senang, apa2 buat melalui dia je

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke senang la..dl arwah ayah aku pun bt insurans..anak buah aku yg sulung je sempat buat dgn dia...mak sedaranye ni xsempat..huhuh

      Delete
  5. sy amik etiqa takaful. okaylah, dptlah merasa claim sikit masa masuk hospital dulu. ehehe

    sebenarnya agen memainkan peranan jugak. kena amik dgn agen yg bebetul komited supaya senang nak buat claim semua nnt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la..takut termasuk hospital nnt satu hari .. tu yg nk cr jugak..
      aah betul kakak sy pun ckp cmtu..agen tu pun main peranan penting...

      Delete
  6. makneng stop skejap amek..
    nape ntah...hu2...

    follow kamu
    jom follow makneng

    ReplyDelete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...