Friday, December 28, 2012

Subjek menghafal!!! phewwww

Assalamualaikum...

Petang ni exam second paper - subjek management! phewwww..letih menghafal!
Saya bukanlah orang yang mudah menghafal, dari sekolah menengah saya memang tak minat subjek yang berfakta dan kena hafal- especially sejarah!! hoho..

Paper hari ni gap 5hari dari paper yang lepas ahad aritu..phewww alhamdulillah..5hari ms sy untuk ngadap je  subjek ni.. Ahad ni ada 1 paper lagi - last! Malam ni kena struggle pulak untuk subjek ahad nanti. Lepas tu merdeka! yeayyy..

1 Januari  nanti Radhi janji nak bawa pergi jalan..yeayyy!...
kemana destinasi kami? tungguuuuuuu...

Moga-moga saya sukses dengan subjek menghafal petang ni..aamiinnnnnnn..

^__^

daa~~

Thursday, December 20, 2012

Mencari sumbangan untuk anak-anak yatim

Assalamualaikum...

Alhamdulillah kali ni saya terpanggil untuk berbuat bakti pada mereka yang kurang bernasib baik. Syukur saya bertemu dengan geng-geng blogger yang murni hatinya.

InsyaAllah 24 Februari 2013 nanti saya akan join geng-geng blogger yang lain untuk melawat anak-anak yatim di sebuah rumah bakti yang telah di pilih.

Dari itu, saya ingin mencari sedikit sumbangan tak kira dari segi apa samada wang, pakaian, biskut-biskut mahupun bahan bacaan dengan ikhlas untuk didermakan kepada anak-anak di rumah bakti tersebut.

Untuk lebih jelas, boleh KLIK LINK INI dan anda akan dibawa ke blog cik puan yang bertanggungjawab melahirkan idea dan rancangan untuk aktiviti ini. =)

Dalam pada kita bersuka-ria, ada insan yang lebih memerlukan. Kami sangattttttt mengharapkan bantuan anda untuk mereka di rumah amal kasih bestari ini.

*nadia, akak copy logo ni*

Apa jua sumbangan anda, 100% akan kami beri pada anak-anak disana.
Hanya Allah mampu balas jasa baik kalian. 

Thank youuuuu..

^__^

daa~~

Thursday, December 13, 2012

Resepi makaroni cheese mudah

Assalamualaikum..

Tajuk entry macam hebat gila memasak kan. Tak pe janji suami tauliah saya hebat masak untuk isi perutnya..hehe
Saje nak share resepi mudah untuk sediakan makaroni cheese ni. Rasanya saya duduk kat dapur dalam setengah jam je. So kita check ape bahan-bahan & caranya..

Bahan-bahan

Makaroni - bajet sendiri nak bnyk mana, tak kisah ape bentuk pun
Sos Prego cheese & herb - yang tin kuning tu
Sosej & Crab stick
Brokoli - *saya tak letak, sebab dah sampai rumah baru teringat :p*

and yang dibawah ni saya saje tambah kasi lebih lemak.haha.. Tak adala


Cara-cara masak

1- rebus makaroni yang korang dah agak nak banyak mana tu
2- potong sosej ikut suka ,crab stick tu memang dah kena potong membulat tu je, sebab isinya panjang2 kan
3- potong jugak brokoli
4- panas periuk then masukkan sos prego tadi kesemuanya dalam periuk.
5- *optional* saya tambah lg 1tin setengah air masak kedalam periuk campur dengan kuah prego tadi - sukat pki tin prego tu
6- campur sekeping keju chesdale ke dalam kuah tadi, kacau.
7- bila keju dah cair, masukkan sosej, crabstick n brokoli yang dah dipotong tadi.
8- Bila kuah tadi dah mendidih sikit-sikit kena selalu kacau, sebab takut hangit tepi2 periuk..hehe
9- Bila brokoli dah lembut sikit, so masaklah sos kita tadi

Senang je kan..


Ini sos yang saya buat..memang tak pedas.
Optional - saya masukkan sikit serbuk black pepper ms nak makan.
Radhi & adik ipar saya masukkan cili api.. habis licin time tu jugak..huhu

Makan time panas-panas memang syiokkk.. Tapiiiiii, jangan makan selalu tau, berlemak-lemak nanti..huhu

^___^

daa~~



Saturday, December 8, 2012

Petua menambat hati suami

Assalamualaikum...

Korang tengok cerekarama - Cinta dari syurga? waktu entry ni ditulis, cerita tu tinggal 30minit lagi nak habis.

Terkesan jugakla drama ni di hati saya.
Dalam drama ni ade sebut petua menambat hati suami.
..:: jaga makan minum suami ::..

korang setuju? 
saja nak tanya pendapat u all...hehe

^__^

daa~~

Wednesday, December 5, 2012

wordless wednesday : menumpang kasih


     
: our bff daughter - nur adreanna delisha :


Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, November 29, 2012

Quotes of the day...

Assalamualaikum...

Allah Answers your prayers in 3 ways,
He says yes and gives it to you,
He says no and gives you better,
He says wait and gives you the best.

In Shaa Allah

 Lets pray, never stop! =)

^__^

daa~~

Wednesday, November 28, 2012

of my dream....

Assalamualaikum.

Ye saya sambung study di OUM - Open University Malaysia..Universiti swasta aje!!
Lebih spesifik saya sambung dalam bidang IT -Major in Network Computing.
Before this saya ada diploma bidang elektronik industri.  

Setelah 4tahun setengah bekerja dalam bidang telekomunikasi yang mana tak banyak saya dapat applykan apa yang saya belajar masa diploma dl, so saya tinggalkan bidang elektronik.
Alhamdulillah saya dapat bekerja di syarikat yang besar di Malaysia ni, setelah berkahwin saya rasa fikiran saya lebih matang dalam berfikir. Saya ada satu impian dalam kerjaya saya ni yang mana saya tak pernah cerita kat sape-sape termasuk suami saya sendiri. Saya rasa sangat rugi kalau saya tak grab peluang yang ada depan mata. InsyaAllah untuk impian itu ada lebih kurang 25thn lagi sebelum saya pencen - jika tak dipaksa pencen pada umur 60tahun...kah kah..

Itu cuma impian saya, saya yakin In shaa Allah pasti DIA izinkan. Kerna banyak lagi yang perlu saya usahakan, for sure zuriat buat suami saya. Jangan pernah bosan baca pasal zuriat dalam blog saya ni, sebab saya rasa itu satu dari doa saya juga. Kata-kata itu satu doa kan???

Memang agak sukar bagi saya yang dulu belajar engineering nak convert ke bidang IT. 
Engineering saya banyak guna formula dan calculator, IT rasa kebanyakkannya perlu otak yg kreatif dan banyak membaca. Anyhow saya MESTI buat jugak untuk pastikan impian saya tu tercapai!

Jadi student OUM tak sama dengan student IPTA lain. Yang pasti OUM setahun ada 3semester, kelas 4x setiap semester bagi satu -satu subjek. Sehari satu subjek, 2jam tutorial. Dalam 2jam tu paling sikit 2topik akan habis. Tutor memang akan laju macam ERL..haha..Konsep belajar di OUM, adalah online. Forum, Digital library, e-tutor macam-macam ada dalam website OUM bg registered student. 
Natijahnya, tepuk dada tanya selera. memang kena banyak belajar sendiri dan cari sendiri. 

Saya baru selesaikan 3 assignment untuk 3subjek semester ni. Final exam? InsyaAllah 8disember mula. tapi paper saya start 23 disember. Belum pun start final exam, subjek utk sem depan dah kena register. Alhamdulillah i've done for that 3 subjek utk next sem. 
Excited coz mula subjek network. =)
Semoga saya berjaya hingga hujungnya. Dalam pada tu, usaha saya untuk conceive tak pernah terhenti. Entah-entah dapat bawak baby in tummy pergi kelas dengan mummy..who knows kan? In shaa Allah =)

Kalau ada nak tanya pasal study di OUM , bleh je drop komen or email sy, In shaa Allah saya try jawab mana yang saya tauhu..hehe..

^___^

daa~~

Monday, November 26, 2012

Lagu yang berjaya ke Juara Lagu 27


Assalamualaikum...

Saje saya nak share, sebab esaited lagu favourite saya masuk akhir. So saya share ini untuk u all.. =)

Idola - Azlan Typewritter
Pelangi senja - Stacy
Anak kampung - Jimmy palikat
Terukir di bintang - Yuna
Ombak rindu - Hafiz & Adira
Tanpamu - Amir jahari
Lagu- Bedroom sanctuary
Teman pengganti - Black & Malique
Kuakui - Hafiz
Simetri - Hazama & Amy Search
Andai kubercinta lagi - Mojo
Patah seribu - Shila Hamzah

Lagu yang saya highlight warna biru tu la lagu-lagu favourite saya. Shila Hamzah memang saya suka dari dia kecik dulu lagi.

Jangan lupa final nanti tau!!!

Bookmark! hehe
6 januari 2013


^___^

daa~~

Wednesday, November 21, 2012

Rutin baru...

Assalamualaikum...

Minggu lepas langsung tak ada entry up..huu~ Maafkan saya!

Saya janji akan ada entry schedule up dikala saya berada di kampung halaman Radhi. Namun, masa amat mencemburui saya pada bulan ini. :(

Alasannya, saya tidak cukup masa untuk mencari idea menulis blog dalam masa yang singkat. Sekarang, masuk 1 perkara lagi yang perlu saya fikirkan, BELAJAR!!!

Mungkin yang diluar sana akan berkata-kata, "alah, takde anak lagi pun, takde la sibuk or penat sangat". Yes, memang Allah belum bagi rezeki itu pada kami berdua, namun berfikir dan berusaha untuk punya rezeki nan satu itu lebih pedih bila ditambah dengan ayat-ayat dari mulut seperti kamu..Lebih penat rasanya mendengar pertanyaan dan sindiran berbaur zuriat. Bagi saya, mereka yang tak merasa duduk di alam TTC ni, memang tak kan pernah tahu dan takkan tahu bagaimana perasaan kami yang berTTC ini. Bila bercerita mungkin telinga boleh mendengar tapi mungkin tak sampai ke hati mereka. 

Next month adalah final exam pertama saya, minggu ni last submit assignment. Masih lagi berbaki 2 assignment yang saya belum submit.hehe~ Ketandusan idea. Saya budak teknikal, bila termasuk sikit belajar subjek Management ni, otak cam terkepit sikit nak terima. Saya sedapkan hati, tak apela subjek awal-awal ni je. Tunggula subjek tengah-tengah or belakang-belakang nanti..hehe

Seronok pulak bila study time da kahwin ni. Wiken saya akan study larut malam. kadang-kadang pukul 9-10mlm saya akan tido dulu untuk rehatkan minda, then saya akan pesan kat Radhi kejutkan saya dalam sejam kemudian, Saya nak mula study, kadang dia kejut saya bila dia nak masuk tidur then saya bangun untuk study. Tapi selalunya saya mintak dia tidur di sisi saya di ruang tamu. Itu pasal saya beli karpet tebal punya, empuk untuk saya duduk study dan Radhi tidur untuk teman saya study larut malam..hehe.. Saya stay  up pun tak la lama macam zaman bujang-bujang dulu, study sampai 3-4pagi. makin nak exam, makin lama pula stay up nye. :p
Yang paling best, Radhi menjadi pembakar semangat saya No.1. Bila sehari saya tak bukak buku, mulut dia akan automatik membebel. Rasa semangat nak belajar, bila sidia care pasal hal study saya. =)
Luv u la sayang!

Pada sesiapa yang berhajat nak sambung study di OUM, entry lepas ni saya cerita tentang study di OUM. sangat flexible dan memang sangat sesuai bagi mereka yang sedang bekerja. =)

till then 

^__^

daa~~

Saturday, November 10, 2012

Website Air Asia berwajah baru

Assalamualaikum...

Selalu sangat saya buat entry pasal Air Asia kan? Tak tak tak...saya tak dapat komisyen mahupun tiket murah/free keluarkan entry pasal Air Asia..hehe..

Tadi saje saya jamu mata tengok website AA. Sekali tekan enter, keluar ini
v
v
v
v


eh macam menarik je pandangan baru ni.
Saya pun cuba la lagi masukkan destinasi  dan tarikh.
Jangan terpedaya ye, ini hanya rekaan,saya tak beli pun tiket yang saya try ni.
hehehe


See!!!! Memang sepenuh-penuh skrin monitor ini saja, besauuuuu betulll!! puas hati tengok..hehe
Gatai kan masukkan pergi Krabi..dan haruslah date pun gatai letak dekat-dekat tarikh birthday saya...hehe
Berangan itu indah, ape salahnya..
Memang tak mungkin saya pergi jalan tarikh2 itu kerna bulan April adalah final exam untuk semester hadapan..Lepas exam dapat bonus (owh kalau dapat 2bulan stgh kan syiokkkk..aamiin), boleh pergi jalan,tambah-tambah lepas exam pulak..hee..Macamlah perah otak giler2 sangat macam study dulu-dulu.hihi


Ruangan nak masukkan details pun jelas dan besar. tengok yang saya kotakkan warna purple tu. Untuk reference kita. Dan step seterusnya saya tak buat dah. Setakat itu sahaja la. 
Kalau korang nak tengok, tryla masuk website AA..

Sekarang saya tengah mood study. Lagi sebulan 1st final exam saya. Rasa masih kosong, tapi bila buat latihan ade plak ideanya nak menjawab. InsyaAllah boleh!! =)

Doakan saya ^_*

Owh yea, saya bercuti seminggu dari ofis dan dari Lembah Klang. Saya pulang ke kampung Radhi. So entry selepas ini adalah schedule entry. =)
Khamis depan = Awal Muharram baru saya akan pulang ke KL semula.

Selamat bercuti semua...

^__^

Daa~~

Wednesday, November 7, 2012

Blog & BE bulan September

Assalamualaikum..


Minggu lepas sekali je saya tengok BE ni. Masa tu terkejut sebab BE bulan September still ade lagi.
macam tak percaya aje. Lama betul dia menari-nari kat blog saya. Then boleh pulak terfikir betul ke tak ni, dah lama sangat tak habis-habis lagi. Bila ada masa masuk page nuffnang ni, saya suka tengok keywords je, nak tau dari keyword mana orang google boleh masuk blog saya. Kadang-kadang ada keyword yang boleh buat saya tersenyum dan tersengih..hehe..hari tu saya jumpa keyword "abang TUDM"..hehe.. lupe nak print screen..hehe

Pagi tadi tergerak hati nak tengok BE pulak. Sekali tengok 2 BE bulan September tu dah dikreditkan. Lepas tu digantikan pulak dengan BE baru, Colgate Palmolive Slim. Bulan Oktober hanya ada 1 BE yang masih menari-mari. BE di blog sayay memang jarang kekal lama-lama sampai sebulan, paling kuat pun 3minggu camtu. itu pun sangat-sangat jarang. Tapi bila BE September tu buat port yang lama di blog saya, of course saya super excited. Benda Baru!!! hehe

Tujuan saya berblog bukanlah untuk duit mahupun mencari follower yang ramai. Saya berblog saje-saje sebab seronok tengok orang lain berblog, meluahkan apa saja yang ada dihati & fikiran. Saya start berblog since 2008 sebenarnya. First entry saya di blog lama, masa tu saya kerja shift malam. Tak tahu nak buat apa, sebab kerja da settle, so saya register blog saya..hehe itu cerita blog lama yang da pudar. Tapi blog tu still ada, maybe ade segelitir blogger yang tahu link blog lama saya dulu. Dalam blog lama tu ade segala cerita preparation kahwin saya. =)
Setakat ni saya ada 2 blog yang masih aktif. Satu blog lagi blog TTC saya. Tapi saya tak annouce kat mana-mana atau siapa-siapa. Mungkin yang tahu hanyalah Geng TTC Corner saya. =) Di situ segala cerita treatment dan usaha TTC saya lahirkan untuk perkongsian dengan rakan-rakan senasib yang dipilih Allah untuk ujian itu. ^_^

Owh rupenya dah lama saya boleh cash outkan duit nuffnang ni. Eh tapi sayangla. Nak biar lama-lama la sikit. Sebab tak pernah terfikir nak buat apa lagi. Tunggu la, fikir dulu nak buat apa. Nak buat bayar yuran belajo boley? haha..

#yeayyyy minggu depan cuti seminggu balik klate!!!..hip hip hurraayyy..rusakdietku! :p

^_____^

daa~~

Wednesday, October 31, 2012

Best deal : Ferrero Rocher

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak buat best deal untuk coklat Ferrero Rocher box of 30pcs.



For this limited time, the price is only RM 30.
Order saya amek untuk best price ni sampai jam 5petang ini sahaja. =)

After this harga sekotak seperti biasa = RM 33

Free delivery to Putrajaya/Cyberjaya, Seri Kembangan, B.B Bangi.
To those yang ada di Shah Alam, saya akan buat delivery pada hari Jumaat di malam hari.

email saya : leeyanaradhi@gmail.com

^___^

daa~~

Monday, October 29, 2012

TQ Air Asia =)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah berjaya!



We gonna celebrate our 3rd anniversary honeymoon by flying with AA next year...yeayyyy!!

Cuba teka kemana destinasi kami?
hehehehe :p

Oppsss partner honeymoon kami, masih bertarung utk dapatkan tiket & harga sama seperti yang saya dapat ni.

OK da stop, next year fly sekali je. kang dok grab-grab tiket terkena time final exam, menanges la kau,liana!!!!..haha
Owh yang ni saya da budget memang tak kena time final exam, sebab bulan May adalah semester baru..So in june maybe kelas baru start.hehe

^__^

daa~~

Friday, October 19, 2012

Lagu-lagu OST Adam & Hawa

Assalamualaikum..

Saya nak share tajuk-tajuk lagu OST drama adaptasi novel yang tengah "berhantu" skrg.

Adam & Hawa


Saya dah dengar kesemua lagu-lagu ni. semua best!..hehe

Muara Hati - Hafiz & Dato Siti Nurhaliza
Ratu Dihatiku - Triad
Dia yang kau pulih - Shahir
Pendam - Shahir
Aku yang berdosa - Shahir
Inilah Cinta (Akustik) - Akim
Yang lalu biarlah berlalu - Bunga Cinta Lestary
Remuk Jantungku - Geisha
Cerita Kita - Shahir
Terpanah asmara - Bunga Cinta Lestary
Bengang - Akim
Cahaya kita - Opick
Taqwa - Opick
Rapuh - Opick
Asma ul Husna - Opick

Selamat mendengar ..hehe

^__^

daa~~

Thursday, October 18, 2012

Cuti-Cuti Langkawi - Day 2

Assalamualaikum..

sambungan dari entry ini -> day 1

Janji dengan mak n kakak, jumpa untuk breakfast jam 830pagi, sebab pukul 10 agent yang kami sewa bot+kereta tu nak datang untuk bawak kami ke jeti for island hopping!!!

Kami breakfast di restoran Rasa coz breakfast included sewa bilik. breakfast bukan buffet but kena pilih dari menu breakfast diorang. Sorang 1 makanan & 1 air. yang dewasa majority makan nasi lemak, anak-anak buah saya mat salleh sikit..diorang makan sandwich dangan scrambled egg...huhu..

Jam 10pg, bdk agent tu dtg bawak van, tapi kami decide bawak kereta sndr.senang!! Masalahnya bila da masuk kereta n gerak ke jeti, baru teringat kami hanya sehelai sepinggang! So nanti balik basah kuyup berendam, duduk atas lantai kereta je la, takmo seat basah..haha..

Budak van tu bawak kami ke jeti bersebelahan TM Resort. Jalannya sempit je, so kalau nak park kereta pun tepi-tepi jalan tu je. Tips disini, kalau korang nak pergi island hopping minta aje dengan orang yang u all beli pakej tu hantarkan ke jeti, nnt diorang akan pick up sekali time nak balik. Senang!. jangan lupa tanya/janji pukul berapa nak balilk..hehe

Sampai dijeti, kami beli air mineral je utk bawa ke sana, sebab rasanya tak lapar dah, tapi mungkin haus je. Lagipun saya teringat say apernah baca kt blog lain yang kata jangan bawa plastik makanan ke sana, sebab dijeti tasik dayang bunting banyak monkey! hehe
Siap beli air, kat jeti tu nanti akan ada orang yang ambil gambar candid kita. Tips disini: Sila senyum dan pandang kamera budak tu. Kalau tak, kamu akan menyesal..hehe Sebab apa? akhir cerita tasik dayang bunting saya nanti saya bgtahu kenapa..hee~~

tengok muka budak excited yang kat tengah tu..hehe
Ini bot kami yang punya!
Kitorang sewa sebuah bot untuk island hopping & nissan Serena untuk 3hari di langkawi
total : RM 600
murah ke mahal ek? tak tahu la.
Tapi kitorang puas hati la, sebab pakcik bot tu tak berkira sangat dengan masa. =)
Terima kasih Pak Abu..hehe

Mula-mula kami ke Tasik Dayang Bunting..yeayyy!
ini yang saya nantikan. ^_^

gambar wajib orang akan ambil dlm bot menuju ke tasik..hehe

sudah sampai..yeay!!

penunggu cum penyambut tetamu..hehe.. meraka tak kacau orang pun ;)
sudah sampai..hehe

Saya takut sebab rasa macam tersedut ke bawah je..hehe

akhirnya! kami berendam disini..yeahh..next year again ok syg!! hehe

mak tak berendam, tapi buat keli spa + dpt tgkp ikan


Siap berendam macam badak dalam tasik tu n saya sempat jugak telan sedeguk dua air nye, kami pun berangkat ke jeti untuk ke destinasi seterusnya..hehe

Pulau Singa Besar

Kat sini aktiviti atas bot je. Tengok eagle feeding. Pak Abu campak daging ayam dalam laut tu, then lama sikit eagle akan trun sambar daging-daging ayam tu. Seronok gak. Cantik tau sebab sangat banyak eagle kat sini. Berhenti kat sini dalam 15-20minit camtu je. Tak boleh lama-lama rugi masa nak berendam lagi..hehe

tunggu eagle trun tangkap chicken dalam air
 next stop is : Pulau Beras Basah

Aktiviti di sini mandi-manda tepi pantai sambil bakar kulit bersuka-ria.hehe...Disebabkan saya dah lama tak mandi pantai, so inilah masanya nak lepas gian..haha

Masa kitorang sampai sini, ramai jugak orang.
Cari port sebab mak taknak mandi. Dapatla port atas kayu besar, bolehla mak duduk sambil jaga bag2 & harta karun kami.

hehe

kakakku snorkelling di tepi laut..ahaks..
kitorang buat aktiviti sendiri, tangkap anak ikan. kebetulan ada pulak sekor nemo sesat kat situ. So siapa yang pki snorkel tu la yg menjejak nemo tu..hehe

itu je yang kami buat di ketiga-tiga pulau.
Seronok tak terkata!
Pak Abu pulak jenis tak cerewet, pukul 230ptg baru kami gerak ke jeti pulau beras basah ni.

Ingat tak lagi yang saya cerita ada budak amek gambar time kat jeti tu.

Inilah sebabnya..hehe

kenangan!
 Memangla diorang buat duit, tapi kenangan ni. Radhi tengok je terus dia suruh beli..hehe
Gambar Radhi lawa je, saya suka! Tapi gambar saya tak elok. Saya terpejam mata dengan sekuat hati plak. haha..Mula saya taknak beli, tapi Radhi kata ambil je, kenangan!
Ok word kenangan tu menewaskan saya!..hehe
Selamat RM 20 untuk kenangan..hehe

Lepas beli ni, Kami pun gerak balik ke habitat bilik masing-masing. Mandi-mandi, celup-celup pakaian basah dek air masin tu & solat zuhur. Siap semua kami naik kereta semula, menuju ke pekan Kuah untuk shopping...hehe

Sampai di Kuah, kami cari tempat makan dulu. Kami terus menuju ke dataran lang. Makan area situ je.
Siap makan terus la menuju ke tempat wajib bergambar..hehe

kami memang suka pakai baju yang sama..hehe


me with mom!

Ramai orang time ni, yela hari sabtu kan. Ibarat hari ahad di KL dan negeri-negeri yang cuti sabtu ahad. So time ni la orang amek angin.. =)
Kitorang jalan jugak ke Jetty point, tak beli apa pun, saya beli jagung nelson je. Habis makan sambil jalan menuju ke parking kereta.
Parking kereta dicaj 50sen/sejam.Sangat murah kan..hehe

Keluar dari situ kami gerak ke Haji Ismail group, tempat wajib juga. Ini kat bandar kuah.
Saya beli coklat untuk saya, radhi tak makan coklat sangat & coklat yang dikirim ofismate.

hasil melabur duit
Radhi pulak beli kain batik Jawa Tulis yang ma dia kirim..hehe =)

Siap shopping ni semua pun dah pukul 7 dan azan pun dah berkumandang. Terus balik ke pantai cenang, balik bilik. Dalam 8.30 kami keluar pulak untuk cari dinner.
makan di kedai berdekatan je, sebab hujan renyai-renyai masa tu. Malas nak pergi jauh. Siap makan, saya, kakak & mak pergi tempat urut kaki refleksologi.
RM30/stgh jam
Yang urut tu adalah orang thailand. Memang sangat sedap urutannya. Hilang terus rasa penat seharian tadi.
Mula-mula mak tak nak, tapi teruja tengok saya & kakak diurut, mak pun join dua kaki...hehe.
Bahu pun diurut sekali. Saya memang tak tahan bab bahu ni, Mungkin sebab saya selalu pening/sakit kepala. Ada la kot urat tak betul, nak tanya dgn tukang urut tu agak susah,sebab dia tak faham Malay. English pun ada yang faham ada yang tak.Camno? hehe..So redha je la sebab best..hehe

Siap berurut, kami jalan-jalan sekejap cuci mata di sekitar pantai cenang tu. Pantai cenang ni memang sangat happening time malam tau!!!

okla rasenya itu saja untuk day 2. banyak gila gambar kan? haha.. 1st time saya buat entry yang banyak gila gambar..hehe


^__^

daa~~

bersambung utk last day/ 3... :(


Tuesday, October 16, 2012

Abang di Paris

Assalamualaikum....

Semalam bukak wall fb abang, tiba-tiba nampak gambar ini dulu !!!!


uwaaaaaa...sangat jeles okeh!!!


Cita-cita abang dari kecil nak jadi Juruterbang TUDM tak kesampaian sebab mak tak izinkan. Saya ingat lagi dulu, mak sorok surat tawaran abang dapat masuk ke Maktab Tentera di Raja. Alasan mak tak nak bagi abang masuk sebab abang sorang je anak lelaki mak. Mak taknak abang bawak jet pejuang..hehe
Even macam tu, alhamdulillah kerjaya abang tak lari jauh dari cita-cita asal dia. 
Sekarang kerja abang men'design' kapal terbang. Bukan semua part la, tak salah saya hari tu dia cerita, sayap & body depan kut kalau tak silap.

Walau abang pergi France ni urusan kerja, tapi saya tetap rasa bangga dengan kejayaan abang. Bukan calang-calang orang yang sesebuah syarikat boleh hantar outstation ke luar negara kan? Ikutkan abang belum setahun masuk company ni. Mungkin pengalaman & attitude diri abang yang buat dia orang yang boleh dibanggakan dalam family kami.

Alhamdulillah sejuk perut mak mengandungkan ko bang! Sejuk jugak pusara arwah papa dengan kerjaya kita 3beradik sekarang. Alhamdulillah!

^____^

daa~~

Sunday, October 14, 2012

Cuti-Cuti Langkawi - Day 1

Assalamualaikum...

Sebelum ingatan kenangan langkawi hilang, saya siapkan terus entry langkawi.hehe
Cuti-cuti kami start 5oktober - 7oktober. Singkat je harinye.
Flight kami pada pukul 3.10ptg.
Pagi jumaat tu baru saya terhegeh-hegeh pack barang masuk beg lepas subuh. haha..
sempat jugak saya basuh dulu baju kerja Radhi pagi tu.


Untuk ke LCCT, ofismate sy yang hantar, kitorg park kereta kat ofis saya, then ofismate saya tolong hantar. Pukul  2.15 kami dah terpacak kat LCCT, konon nak isi perut dengan McD, tapi MasyaAllah,full!! yang tengah beratur pun punyalah panjang setiap kaunter, so Radhi malas. End up,berlapor sekejap tunggu sampai langkawi je baru makan. hee~~

Sementara tunggu gate bukak, sempat saya bergambar dulu then tepek kat fb..


Ni masa tengah tunggu to depart. Masa pergi, flight full! yang kerusi merah je kosong..hehe
dalam sejam kami dah landing di Langkawi.. yeahhh! esaited gilaaaa..
Kat sana kami sewa Nissan Serena. Best gila kereta ni, yela kereta besauuu ,2.0cc plak tu..hehe
Flight kakak pukul 7 baru landing. So kami ikut suka hati la berjalan dulu.
Radhi tak habis-habis cakap, nak beli kereta tu sebijik! haha
Lupa amek gambar kereta!..hehe
Lepas amek je kereta kami terus cari port untuk makan. Lapar sangat dah! 
Kami makan di tepi roundboard airport tu: Airport corner.Sedap!!

Kami sewa kereta sekali dengan sewa bot untuk island hopping. Next entry saya cerita harganya ye =)
Sepanjang masa menunggu kakak, kami berjalan ke Cable Car, tapi tak naik pun. Radhi takut gayat! haha. Saya tak mahu amik risiko ajak dia, nanti kalau dia sakit kepala, kan dah spoilt holiday kami...hehe
Then kami ke perdana ape tah namanya. yang ada bot layar tu. kami lepak tepi pantai tu, ada orang jual2 minuman & makanan. So minum lagi la kami..hehe 
Dalam 630 kami gerak slow-slow ke airport, tapi kami lepak kat tepi jalan menuju ke pantai cenang tu. Tepi-tepi jalan ada banyak orang jual laksa, pasembor & macam-macam lagi la. Perut da kenyang sangat pulak. kat situ jugakla Laksa power yang sering diperkatakan tu. Memang ramai orang makan situ.

Dekat-dekat pukul 7 saya dah nampak flight AA nak mendarat, so dah tau kakak nak landing.hehe
Amek kakak sefamily n mak, kami terus gerak ke pantai cenang untuk check in.

Kami check in di Rasa Eksotika Vacation Home. Kami amek 3bilik.


1 family room - ada 2 katil queen - utk kakak n suami dan 2 anak - RM140/nite
1 Deluxe room - 1 katil queen - utk saya & Radhi - RM90/nite
1 superior room - 2 katil super single - utk mak & anak sulung kakak - RM80/nite
all room include with breakfast =)
total all rooms for 3D2N = RM620


Ini gambar bilik saya & Radhi. Ade sofa 2seater+1 L shape, tv, peti sejuk, and wardrobe. Bilik ni tak ada kipas siling, ada air-cond je. So memang sejukkkkkkk jeeeeeee.. heheh :p


Ini pulak bilik kakak. Antik kan katilnye..hehe..Dalam bilik air kakak ada bath tub..hehe
Gambar bilik mak saya lupa amek. hehe Gambar bilik kakak pun saya 'sedut' dari blog kakak..hehe

Memandangkan check in pun dah malam, so siap-siap check in, solat maghrib cecepat sbb dah nak habis waktu..hehe.. Then mandi ape sume, kami makan je di Rasa Eksotika punya restoran. Untuk yang menginap di vacation home ni, dia bagi diskaun 10% utk dinner & lunch. So end up malam tu kami dinner di situ je. makan masak panas. Ikan siakap 3rasa, kailan ikan masin, telur dadar, sup tulang, ayam goreng kunyit, nasi sorang sepinggan then siap tambah 4pinggan pulak, pastu air sirap 2jug, mak minum air panas n radhi amek air nescafe ice. total RM 114 after 10% disc. Murah tak? ngeeeeee :D Kami rasa berbaloi, sebab memang sedapppp.. Siap makan kami jalan-jalan sepanjang jalan di pantai cenang tu, happening!! kiri kanan ada kedai-kedai.

Pukul 11 kami berjalan semula balik ke bilik masing-masing, Siap sedia esok untuk island hopping. yeayyyy!
Aktiviti yang paling saya tunggu-tunggu...hehe

End for day 1.

bersambung untuk day 2...tunguuuuuu

^__^

daa~~

Thursday, October 11, 2012

Petua Murah Rezeki

Assalamualaikum..

p/s : Saya share dr rataian email yang saya dapat daripada ofismate


Berikut adalah kiriman email yang saya perolehi tentang pesanan Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah. Semoga Allah memberkati dan merahmati pengirim email tersebut juga Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah.
Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah pernah berkata….. .
” setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu ( tak kira masih hidup @ telah tiada)”………. nescaya pintu rezekimu akan terbuka buat kamu…

Berdasarkan Hadith Nabi:

“Tidak akan terputus rezeki seseorang selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tua nya dalam sehari”
Huraian hadith:
- jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup mahupun yang sudah tiada )
- Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa (walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar mereka berubah)
- Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah
- Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2. …tadah tangan dan bayangkan wajah kedua orang tua kita , termasuk guru2 kita dan mereka yang banyak menolong kita (berdoa perlu
benar2 bersungguh2)
- Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki oleh Allah
Kesimpulannya:
- Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris….. . Cuma jangan lupa doakan ibu bapa kita setiap hari
- Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang kita dapat dari Allah (e.g. makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dsb nya..)
InsyaAllah
Berusaha dan bertawakal.. …
InsyaAllah
Allahu Akbar !

^____^
daa~~

Tuesday, October 9, 2012

Teaser ~ Cuti-cuti Langkawi

Assalamualaikum...

Saya tepek teaser dulu ek..hehe


A must shoot in Langkawi..
hehe =)

^_^

daa~~

Monday, October 8, 2012

VCO Catalyst ~ mari dapatkannya =)

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak promote lagi pasal VCO dari Catalyst ni. Agak lama saya tak cerita pasal VCO ni.
Saya dah makan VCO ni dari awal tahun lepas lagi. Dah setahun lebih.
Radhi pun makan VCO ni. Dia memang susah nak makan produk-produk supplement ni unless dia nampak & rasa sendiri tindakbalas supplement tu atas diri dia. =)


Saya nak share testimoni yang orang yang biasa beli VCO ni dengan saya:
Ramai yang kata setelah diorang makan VCO ni, rasa badan kurang letih, bangun pagi pun segar je tak ada malas-malas lagi.
 Ada sorang ofismate saya kata, dulu sebelum dia makan VCO ni, keputihan dia terlalu banyak. Lepas makan VCO ni dengan konsisten, Alhamdulillah keputihan dia hilang dan badan dia kurang rasa penat.

Bagi saya & Radhi sendiri kami rasa memang kurang rasa penat & paling penting sistem pembuangan kami rasa lancar je.hehe..Hari-hari pun bila buang air besar, rasa lega macam baru lepas kena cuci sistem perkumuhan kita.
Radhi pulak dulu dia banyak jugak jerawat belakang badan, bila makan VCO ni hilang jerawat belakang badan dia & parut-parut jerawat kat muka pun hilang.

Saya tak akan jual kalau kami sendiri tak rasa perubahan & tindakbalas sesuatu produk tu yea =)




Pada yang nak cuba makan VCO ni bolehla order dengan email pada saya :

leeyanaradhi@gmail.com

Sebotol VCO softgel atau liquid
RM 39.90

postage :  RM6 - semenanjung malaysia
        RM 10 - sabah/sarawak

COD :  Seri Kembangan / Putrajaya / Cyberjaya

^__^

daa~~

Thursday, October 4, 2012

Johara pagi di ERA

Assalamualaikum..

Pagi-pagi time nak pergi kerja, siaran radio mana yang jadi pilihan korang? hihi

Dulu saya dengar Hot.fm pagi-pagi nak pergi kerja. tengahari ke , petang-petang ke saya selalu dengar Fly.fm, sebab lagu-lagu yang diorang pasang best.
Dulu selalu berebut siaran radio dengan Radhi.. Dia suka dengar Xfresh fm. tapi sekarang dah tak ada lagi radio tu kan. So radio ketika dalam kereta adalah pilihan saya, kecuali bila Radhi drive  untuk kami balik kampung. Saya kena dengar lagu genre kegemaran dia. 
Kena pasang mp3 dalam pendrive yang semuanya lagu-lagu feveret dia.

Sekarang, sejak Johan Raja Lawak join Era, saya memang denagr Era fm je.
Pagi-pagi nak pergi kerja memang tak dengar radio lain dah.
Johara pagi di Era pilihan saya!!!!
=))



Segmen paling saya suka, Karaoke Ah chai..haha
Biasenye saya sempat dengan tak sempat dengar karaoke Ah Chai ni. Bila saya sempa dengar tu maknanya, saya dah lewat untuk scan pass card....ngeh ngeh..

Bagi saya diorang memang best. Kalau time jam-jam nak keluar dari seri kembangan tu, tak terasa stress pun dek jam tu bila dengar Johara 'merepek'..hihi

Kalau sape yang tak pernah dengar lagi, cuba sekali dengar. Mesti tersengeh-sengeh macam kerang busuk je korang dalam kereta..hehe

^__^

daa~~

Wednesday, October 3, 2012

Wordless Wednesday ~ Boarding pass is ready!!!

Assalamualaikum...



yeayyyy! cant wait..

^___^

daaa~~

Tuesday, October 2, 2012

Blueberry cheese tart yang sedap

Assalamualaikum...

Saya jarang beli cheese tart melainkan beli kat bakery. Itu pun kalau teringin sangat-sangat.
Ahad aritu masa dok belek-belek buku prinsip management (baru belek tak bace lagi time tu) hehe, saya jengah jugak fb setengah 15minit sekali..haha..

Sekali nampak ni


Terus saya like and komen nakkkkk..hehe
Alhamdulillah ada rezeki saya.

Rai suruh amek petang semalam, tapi bila petang habis kerja ni 'bercinta' sikit saya nak ke tempat lain selain pecut balik rumah terus..haha. Orang yang duduk Equine Park mesti tauhu sebab apa..haha
Yea, jalan nak masuk equine park/seri kembangan dari putrajaya tersangatlah jam dikala petang orang habis kerja.Sebab tu saya paling lewat pun 5.50ptg akan keluar dari opis. Itu pun jarang sangat la..selalunya tepat 5.30 atau lebih  4-5minit saya pecut balik.hehe

Saya tanya Rai boleh tak amek malam, dia kata boleh aje asal terpacul depan pintu rumah dia.haha..
Dulu saya dah pernah order coklat dari dia dulu..

So malam tadi, tart tu selamat jadi milik saya..haha
Dapat jugak aku rasa tart ko Rai!!! haha
Pergi pun da lewat, thanks to my sayang hubby sebab dalam sakit-sakit kepala tu rajin jugak bawak saya pergi amek tart tu.

Sampai rumah Rai,saya sorang je naik Radhi tunggu dalam kereta.
Masa amek tu borak-borak kejap je, dah malam kan?
Sampai dalam kereta, terus saya bukak dan dengan bismillah ngap masuk mulut saya separuh ketul tart tu..huhu. Erm first bite, sedap, lembut & macam biase saya tahu rai punya air tangan memang tak manis sangat.. 



Air tangan dia ni, saya dah pernah try kek chocolate moist, coklat yang macam dalam link yang saya share tu and this 1, blueberry cheese tart.

Ni saya share link fb & blog Rai bake house



do check if u like to taste it yaaa.. 

^__^

daa~


Thursday, September 27, 2012

Newborn baby - Adam Mikhail

Assalamualaikum..

Selasa, 25 September kami geng TTC Corner dapat satu lagi berita gembira bila salah seorang dari kami selamat bergelar ibu.
Akhirnya penantian Nana & suami berkahir. Alhamdulillah

Semalam, saya dan Zana dah pergi melawat mommy Nana & Adam di hospital. =)
Waktu lunch saya pecut ke MOF putrajaya jemput adek manes zana n terus shoot ke hospital. 
Masa sampai hospital, parking da full. Jenis saya memang suka round 2-3kali tempat parking nk jugak parking ditempat yang 'halal'..hehe.. Radhi tidak begitu, dia tak suka pergi tempat yang parking cepat penuh, kalau dia sekali round je, kalau full boleh cancel tempat tujuan tu tau..hehe

Alhamdulillah round kali ke2 kami dapat parking. =)
Keluar dari kereta, macam lipas kudung saya dengan zana jalan masuk tuju wad nana..hehe..
Sampai-sampai je nampak ada mak nana, and 2couples of her friends. 
Baby Adam tengah tido. Nana macam biase la mulut tak benti borak-borak layan kawan-kawan tanye macam-macam..hehe..Nampak nana sangat kuat. macam dah seminggu bersalin gayanya.

Ini gambar baby Adam


Comelkan?
berat Adam - 2.83kg
Rambut lebat,hitam je. 
=)


geram je tengokkan? hehe
Ni saya dukung Adam, pejam jugak mata dia. 
Saya dah cuit2 pipi, cuit2 hidung dia tak bukak mata jugak..
geget boleh tak nana? hehe
Sedap ke pelok dgn aunty ek Adam..hihi

Last but not least 


Saya n Adam.

Adam baby kedua dalam TTC Corner. Baby pertama gigurl, anak Fara yang lahir Ogos lalu - Aina Nabihah.
So TTC Corner da ada sepasang baby. alhamdulillah =)
Sekarang TTC Corner menunggu satu lagi kelahiran dari Juliana. =)
InsyaAllah pasti ada lagi yang mengikut jejak kalian lepas ini.

Doa saya, semoga Aina & Adam menjadi anak yang baik,soleh & solehah di dunia dan di akhirat kelak. Aamiin.


^___^
daa~~

Wednesday, September 26, 2012

pecah rahsia!!..pemanggang ajaib & roti jala


Assalamualaikum....




Barang tu yang saya guna untuk buat roti jala..hehhe



Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, September 24, 2012

Gigi & lidah

Assalamualaikum...


This is how i always remind myself to forgive all people no matter who they are.
=)

^___^

daa~~

Tuesday, September 18, 2012

Back to school

Assalamualaikum...




Yeah in 2weeks saya akan start jadi student semula. Kali ni betul-betul, tak hold dah..hihi
Radhi dah warning, kalau hold lagi tak payah sambung terus. 
Dah memang hangat-hangat chicken poo-poo..heh 
:p

Course yang saya amek ni jauh melencong dari course saya masa diploma dulu. huhu sob sob.. Selamat tinggal engineering. 
Since saya kerja dalam bidang network so ada baiknya saya teruskan bidang network.
Eh eh tapi boleh jugak jadi network engineer kan nanti..
InsyaAllah aminn..hehe..

First semester ni, target saya memang tinggi. Tak nak ulangi kesilapan semester 1 masa diploma dulu. 
Saya target sekurang-kurangnya 3.0.
wahhhhh 
Amin

Tapiiiiiii
Kelas pertama nanti, saya ponteng excuse dah..Sebabnya pergi bercuti tu la..
nak buat cemane kan, semuanya telah di confirmkan.
Tak pe nanti saya bagitahu dgn mentor..hehe

Wiken ni kalau tak ada pape hal, nak g beli stationary. Baru semangat sket..
Chaiyokkk..

Wish me luck =)

^___^

daa~~

Monday, September 17, 2012

Mencari supplier Ferrero Rocher?

Assalamaulaikum...

Ada yang nak buat Ferrero Rocher sebagai door gift dimajlis anda nanti?
Tak kira la majlis kahwin, majlis bertunang, majlis akikah, InsyaAllah saya boleh supplykan. =)



RM 33/ box (30pcs)

lebih dari 10box, RM32/box

Yea, saya supply hanya untuk box yang 30pcs.
Selain dari itu, tiada!!

Expired date : 2013

Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh email saya :

leeyanaradhi@gmail.com

InsyaAllah saya akan reply sepantas mungkin =)


^____^

daa~~

Sunday, September 16, 2012

blogku ada stalker cik anon!!

Assalamualaikum...
Pagi ni lepas bangun pagi macam biasa, Saya bukak semua tingkap,sapu sampah apa semua,then on modem streamyx. Saya buka tab,tgk gmail ade komen dr cik "anonymous" yg komen entry bulan januari saya. Pagi-pagi lagi dihari cuti cik anon da tepek komen kat entry tu.
Buat info cik anon saya sangat tak suka kalau orang tepek komen tanpa nama,even kalau tak ada akaun google atau tak ada email pun boleh saja letak nama diakhir komen kan? Takpun saya ada je tepek email address saya d blog tu, boleh saje nak meluahkan rasa tak puashati masa baca blog saya, atau nak menasihati saya bab riak dan takbur...eh eh ni blog saya ke blog cik anon?? Huhu
Saya bukan seorang yg tak boleh terima pendapat or pndangan tapi at least sy nak tahu juga siapa gerangannye org yg komen-komen di blog saya ni.
Buat cik anon, saya tiada niat riak dan takbur dalam tulisan saya. Bagi seorang blogger, cerita yang boleh dicerita akan dishare segera. Dan mungkin waktu saya menulis tu saya nak cepat dan semuanya saya tulis. Jika cik anon rasa ada unsur riak dalam tulisan saya, tak perlu cik anon singgah lagi diblog saya.. :-)
Apepun terima kasihla cik anon ye atas nasihat awak! Peace!
Wallahualam....
Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, September 14, 2012

Promo Air Asia

Assalamualaikum...



Saya tak tahu mana tarikh yang betul. Kita tunggu dah tengok aje la 17hb tgh mlm tu, klu tak ada 18hb la tu..hehe

Tapi hati saya kuat kata 18hb, sbb diorg takkan buatnya promo time esoknya tu orang cuti...kan kan kan?
17hb kan cuti ganti 1malaysia..hehe

Bersedia untuk merembat !!!

^____^

daa~~

Wednesday, September 12, 2012

Labur Emas

Assalamualaikum...

Rasanya dah ramai orang tahu pasal pelaburan emas ni kan? saya pun dah dengar lama, tapi macam belum terbuka hati nak join masa tu.

Until now, kakak saya dah pun join pelaburan emas ni. Rasa tercabar pulak! ahaks...
Saya memang tengah belajar sikit-sikit dengan kakak pasal emas ni sambil tu kumpul-kumpul duit sikit.

Tengok ni!!

keratan akhbar berita harian

Tak ke ini sesuatu yang menguntungkan. Bukan la nak jadi kaya raya, tapi kita tak tahu masa depan kita dan anak-anak nanti camana kan? Sekarang beli susu pekat manis setin RM3, entah-entah menjelang 2020 nanti, susu pekat manis setin dah jadi RM 10..huhuh..mana la tauhu kan..Kita harus bersedia.

Saya ada tengok kawan saya buat pelaburan emas ni. Suami Isteri kawan saya. Si suami jobless dan lepas kahwin 2tahun lepas, isteri dia yang banyak tanggung dan si suami ada la buat kerja markerting sikit-sikit sebelum join pelaburan ni. Sekarang alhamdulillah dalam simpanan dia dah hampir ada sekilogram emas.
Rezeki dia kan? tapi sampai bila kita nak tengok orang dapat rezeki macam tu kalau kita tak berusaha.
Rezeki tak datang bergolek kan? chewahhh..hehe
Join pelaburan ni, memang ada zakatnya. Wajib!

Emas pelaburan ni tak sama dengan emas yang kita pakai. 
Emas yang kita pakai - 916
Emas pelaburan - 999.9
So harga emas pelaburan adalah sedikit lebih dari emas yang kita pakai. 
=)

contoh emas 999.9
Ini link blog kakak saya pasal Pelaburan Emas

^__^

daa~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...