Tuesday, October 2, 2012

Blueberry cheese tart yang sedap

Assalamualaikum...

Saya jarang beli cheese tart melainkan beli kat bakery. Itu pun kalau teringin sangat-sangat.
Ahad aritu masa dok belek-belek buku prinsip management (baru belek tak bace lagi time tu) hehe, saya jengah jugak fb setengah 15minit sekali..haha..

Sekali nampak ni


Terus saya like and komen nakkkkk..hehe
Alhamdulillah ada rezeki saya.

Rai suruh amek petang semalam, tapi bila petang habis kerja ni 'bercinta' sikit saya nak ke tempat lain selain pecut balik rumah terus..haha. Orang yang duduk Equine Park mesti tauhu sebab apa..haha
Yea, jalan nak masuk equine park/seri kembangan dari putrajaya tersangatlah jam dikala petang orang habis kerja.Sebab tu saya paling lewat pun 5.50ptg akan keluar dari opis. Itu pun jarang sangat la..selalunya tepat 5.30 atau lebih  4-5minit saya pecut balik.hehe

Saya tanya Rai boleh tak amek malam, dia kata boleh aje asal terpacul depan pintu rumah dia.haha..
Dulu saya dah pernah order coklat dari dia dulu..

So malam tadi, tart tu selamat jadi milik saya..haha
Dapat jugak aku rasa tart ko Rai!!! haha
Pergi pun da lewat, thanks to my sayang hubby sebab dalam sakit-sakit kepala tu rajin jugak bawak saya pergi amek tart tu.

Sampai rumah Rai,saya sorang je naik Radhi tunggu dalam kereta.
Masa amek tu borak-borak kejap je, dah malam kan?
Sampai dalam kereta, terus saya bukak dan dengan bismillah ngap masuk mulut saya separuh ketul tart tu..huhu. Erm first bite, sedap, lembut & macam biase saya tahu rai punya air tangan memang tak manis sangat.. 



Air tangan dia ni, saya dah pernah try kek chocolate moist, coklat yang macam dalam link yang saya share tu and this 1, blueberry cheese tart.

Ni saya share link fb & blog Rai bake house



do check if u like to taste it yaaa.. 

^__^

daa~


18 comments:

  1. febret chinta ni chese tart...sebijik sekali masuk mulut je..hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu la pasal..tp xboleh selalu mkn..sbb cissss...hehe

      Delete
  2. yunk, zana selalu gak tgk fb Rai tu.. tp belum pernah cuba lagi.. padahal dekat jer dgn rumah zana kan.. hahahha.. lepas ni nak cuba beli jugak la.. mesti sedappppppp kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la zana...yana suke air tgn rai ni..sedap..xmanes..hehe..

      Delete
  3. selain cheese tart, blueberry tart, saya suka EGG TART .. urm sedap nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sume yang tart2 ye yana...eh same plak name kite...hehe

      Delete
  4. sedapnyee..nyum2..hehe..

    sy folo u k..:P

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. yummyy yummyy...tak elok mkn bnyk2...ciss ciss..hehe

      Delete
  6. Salam Leeyana..
    sy terjumpa blog awak bile sy google "jusco equine park" pastu terus minat nak baca & baca lagi.. izinkan sy follow awk ye =)
    anyway, sy tinggal kat Seri Kembangan jugak, hehe..
    selamat berkenalan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam amiza..
      time kasih yea follow blog saya ni..
      owh iye ke..ade rezeki bolehla jumpe..hehe
      selamat berkenalan =)

      Delete
  7. terima kasihhhh feedback kamo itu.. hahahahha...

    sekian terima kasih..

    ekekekekekke....

    ReplyDelete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...