Monday, January 9, 2012

Bunga ^_^

Salam peeps..

Sejak bila saya suka pun saya tak tahu. Tapi, bila sekali buat dah menjadi mestilah nak buat lagi kan..hihih...
Idea asalnya, yang sebenar nak siapkan felt brooch yang ofismate tempah. 
Dah siap potong bulat-bulat, tinggal nak cantumkan.
Tetiba rasa nak buat design lain....^_^

Terkeluarla idea cmni..
tadaaaaa.....


Mulanya plan nak tepek kat tepi-tepi frame gambar..hihih..
Tapi tengok-tengok frame kat rumah ni, sume berukir-ukir kat tepi..
itu tandanya kena beli fra,me baru & cuci gambar lain..ihihh
Untuk felt brooch, saya kena kecilkan sikit saiz bunga tu, sebab yang ni besar, mcm over plak letak kat tudung nanti..hihi..

Hurm, kalau jahit kat sarung bantal 4 segi  sama yang letak dalam kereta tu pun okey kan? hihi..
jadikan bunga 3D..ngeh ngeh..

Tapi bila dah saya kumpul-kumpul jadi macam bunga tangan macam kat atas tu,comel jugak kan..
So da dapat idea untuk buat bunga tangan untuk adik angkat saya nak tunang bulan depan.
Just tukar warna felt aje, sebab dia tunang warna gold.
So warna kuning cair bunganya, masuk jugak dengan warna temahari tunang dia kan? ^_^

Okeyla, nak masak! 

Bye! ^_*

4 comments:

  1. Nak beli kat mana kertas felt tu ek??

    ReplyDelete
  2. ::EIDA:: --> yana beli kt daiso..ade yg yana beli onli jugak.. kedai sus..try gugel..ihih

    ReplyDelete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...