Followers

Tuesday, February 5, 2013

Innalillah~~Al-Fatihah

Assalamualaikum..

Berita baru saya dapat tadi.. Kakak kol..

Adik : Hello..
Kakak : Ha hello..wei bz ke?
Adik : Tak sangat, nape?
Kakak : ko ingat tak Kareena?
Adik : Kareena mane plak? Kareena Kapoor? hahaha
Kakak : Kareena tu, dia pun tak kenal kita...cehhh..Ko ingat tak, Kareena anak makcik Addah yang masa dok kat Setapak dulu, yang kawan papa dari Jengka dulu lagi..
Adik : ooooo haaa ingat-ingat yang kurus-kurus, comel, putih je tu..haa nape?
Kakak : Dia da meninggal!
Adik : Innalillah~~ Sakit ape?
Kakak : Dia meninggal bersalin..Darah Tinggi! Dia pregnant 8bulan, then kena tahan wad..Doc cek, memang kena C-zer jugak, sbb darah dah naik tinggi sgt. Lepas bersalin, baby masuk ankubator, dia xsedar seminggu then meninggal. Makcik Addah baru call mak semalam, dia meninggal dah 5hari kot. Makcik Addah terkejut, dia tak sempat nak bgtau.

Allahu akbar..baru seminggu dua lepas saya terfikir sendiri, teringat Makcik Addah..Makcik Addah lumpuh kedua belah kaki akibat kemalangan, mungkin disebabkan saraf makcik Addah tak dapat berjalan semula.. Dulu masa duduk di Setapak, dia la kawan baik mak...hehe

Semoga kak ina tenang di sana bertemu penciptaNYA..

DariNYA kita datang, kepadaNYA kita kembali..

Al-Fatihah

daa~~


9 comments:

  1. Dah sampai ajal dia, semoga roh arwah ditempatkan di syurga..

    ReplyDelete
  2. Innalillah.....semoga ditempatkan dikalangan kesayangan Allah SWT.

    ReplyDelete
  3. Innalilah.. Syahid kecil kan sebab meninggal masa bertarung nyawa melahirkan anak.. Moge syurga tempat arwah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..syahid dunia..iA lepas seksaan kubur..

      Delete
  4. Innalillah.. kawan tu mati syahid.. semoga tempat dia di Syurga Jannah...

    ReplyDelete
  5. Innalillah.... Al-Fatihah. Moga arwah tenang sisi NYA.

    ReplyDelete
  6. best lak dialog ngn kakak tu ek..hehehe

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum tuan empunya blog. Nak betulkan ejaan sikit. It's not C-zer, tapi Cesar. Short form bagi cesarean section. Sekadar berkongsi. Harap terbuka hati untuk terima perkongsian ilmu yang tak seberapa ini. ^______^

    ReplyDelete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...