Monday, November 18, 2013

Senyap sunyi & Baiti Jannati

Assalamualaikum...

Sebulan lebih kot aku tak jengah blog ni n tak drop any entry. Macam biasa la alasan aku bila masuk sem baru, assignment!!! haha..

Lagi satu alasan yang memang logik, aku pindah rumah..huhu
alhamdulillah DIA permudahkan urusan kami cari rumah lain. Nak dijadikan cerita, satu pagi dalam bulan Oktober, aku sampai je ofis, terus bukak Mudah.My.. Search area Seri Kembangan, terus nampak rumah nk diberi sewa around our budget. Berkali-kali aku call, tak jawab, then aku call Radhi..rupanya dia pun dah tengok iklan yang sama. Memang kami berdua terus-terus call, plus Radhi sms.. aku pun sms.
Tapi owner tu reply sms Radhi, bgtau rumah tu available lagi. =) wink wink

After an hour camtu kitorg pasrah je. Tak lama tu, Radhi call dia da dapat deal dengan owner tu... Lepas cakap dengan Radhi, aku pulak call owner tu. Memang tak cakap banyak, akak tu tanya aku kerja mana ape sume then aku intro la yang aku ni wife someone yang call dia td.hehe.. Terus dia tanya, TM tak ada kuarters kan? hehe..Dia cakap, dia memang tak nak amek gov servant dah. Sebab kebiasaannya diorang ni duduk sekejap je, then tak sampai setahun duduk, nak keluar sebab dapat Kuarters. So dia taknak kerap-kerap cari penyewa baru. memang pucuk dicita ulam mendatang la. Aku pun tambah garam sikit, cakapla kami memang tak ada plan lagi nak beli rumah sebab masing-masing tengah study. Kalau ada pun plan nak beli rumah dalam masa terdekat ni, mungkin rumah flat biasa je untuk buat eset nak bagi sewa. Nak duduk sendiri memang tak la.. aku serik dah duduk rumah flat yang crowded tu.

Alhamdulillah owner tu pilih kami untuk duduk rumah tu. Dalam tengah bulan Oktober lalu, kami ke rumah owner di Seri Petaling untuk bayar duit booking. Dan bermula la sessi kemas mengemas.

2 November lalu, kami pun berangkatla masuk ke rumah sewa baru. Tak jauh pun rumahnya. Dalam 5minit je dr rumah flat lama tu.

Apa yang paling aku suka rumah ni adalah bahagian belakangnya ada tanah utk aku bercucuk tanam.. yeayyy!!!

Walau rumah sewa, ia tetap Baiti Jannati!!!!  ^_^

Banyak nak cerita ni..huhu..esok aku smbung lg.. gambar belambak2..huhu

^___^
daa~~

5 comments:

  1. Selamat bercucuk tanam..jgn lupa tanam pandan n serai:-) penting kot..cadangan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serai n pandan tu yang 1st sekali tanam susu...hehe.. TQ.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. pindah equine jugak.. tp ke rumah teres..heheh

      Delete
  3. syok ah ade tanah... best besttt .. xpe sewa janji kita selamat kan.... ;))

    ReplyDelete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...