Followers

Saturday, February 11, 2012

kejang otot

Salam peeps..

Korang pernah tak kena kejang otot (cramp) masa tidur malam??? huhu.. sakit giler kan? euuwwww..
Dulu masa study saya selalu jugak kena kejang otot time tidur malam ni, tapi boleh handle sendiri. 
Dalam seminit dua takup muka pakai bantal, jerit then goyang-goyang sikit kaki tu, dah hilang. hihi..
Selalu saya kena kejang otot ni sebab aktif sangat di siang harinya. 
Kalau petangnya ada training volleyball sure tidur malam saya terganggu dek kejang otot. hihi..

credit to google

Lepas kahwin saya rasa saya dah kurang kena kejang otot waktu tidur malam. Kalau ada pun, ada la sekali dua camtu, tapi saya still boleh handle sendiri. ^_^
Semalam saya kena kejang otot bukan malam, tapi masa tu dah cerah dah. 
Petang jumaat tu, balik kerja terus suruh Radhi siap-siap nak pergi Sungai Buloh.
Ada 3 perkara perlu buat!
1) Pergi rumah Yannie - ambil pati delima gulsan
2) Pergi rumah adik ipar - ambil tudung baru ^_^
3) Pergi rumah abang saya - jalan-jalan
Semua saya akan cerita dalam entry lain..hihi

Berbalik cerita kejang otot.
Dek kerana terlalu mengantuk + penat berjalan sakan, pukul 1pagi baru sampai rumah...hihi
Pagi tadi solat subuh pun dah lambat, memang tak larat. Lepas subuh, kami berdua terbaring semula, sambung tidur.huhu
Dalam pukul 830pagi (sempat jugak jenguk jam) tiba-tiba betis saya sakit sangat. 
Boleh lagi terfikir, adehh lama dah tak kena macam ni.
Saya ingat saya boleh handle sendiri. Masa tu dah beradoi-adeh-adoi-adeh dah.
Tapi Radhi sedap je tido lagi. Saya ingat boleh handle sendiri.
Ada jugaklah dalam 3minit, air mata dah keluar sebab sakit sangat dan tak berjaya handle sendiri.
:"(
Saya kejut jugak Radhi, goncang-goncang badan dia. Terperanjat dia tengok saya dah menangis. 
huh drama giler kau tauhu tau!..keh keh
Memang Radhi cemas gila. Terus saya cakap ,kaki saya sakit.
Sekali boleh dia pegang salah kaki pulak...haha
Saya tepuk-tepuk kaki kiri saya, bingkas dia bangun pergi kat kaki kiri saya.
Ada la dalam 4-5minit jugak dia picit-picit, urut betis saya. Dat time, saya still menangis *drama tak habis-habis*..memang this is the worst yang saya pernah rasa. Tak pernah lagi orang tolong bila saya kejang otot. 
Lepas dah okey, memang kene ejek la saya..haha..
Radhi kata, 'buruk giler budak manja yang cengeng!'
*kata anak bongsu kan* haha..

Petang tadi pergi IOI Mall dengan geng opis. Radhi kerja.
Memang wiken saya selalu macam ni. Boring kat rumah, saya keluar dengan ofismate.
Bawak kereta manual, kaki kiri tekan clutch, masih terasa lagi aura-aura kejang tu. hihi.
Naseb jalan tak jam, siap-siap terus nak sampai ke gear 5 je. Sebab tak payah main kaki kiri lagi..haha

Saya ada tanye en.google tentang punca kejang otot.
ini yang saya jumpa
alamak sorry xbleh copy la, saya pulak malas nak menaip.

Pergi IOI Mall, tak lengkap kalau tak melawat pasaraya jepun tu ..haha


tadaaaaa..haha
saya masuk Daiso, jumpa stokin yang cumil..

Saya beli la nak pakai tidur malam, maybe jugak sebab saya sejuk tu yang kejang otot.
So saya nak buat balik rutin masa duduk di hostel dulu, tidur malam pakai stokin.
Lagipun mama pernah cakap, elok tidur pakai stokin kerna sebarang anasir-anasir tak elok semua masuk dalam badan kita melalui kaki.
Wallahualam...

Ini full gambar stokin baru saya..ihih


comel tak? ada ruang untuk jari kaki lagi tuuu..hiih
As all know, stokin ni haruslah RM5 kan..
Nama pun beli kat Daiso..
hiihih
harap malam ni saya tak kena kejang otot lagi..
seriau wehh.. *_^

Daa~

4 comments:

  1. Replies
    1. banyak sgt kt Daiso tu eka..smpi rambang mata..tp 'pepel' ttp menjadi pujaan..hihih

      Delete
  2. nana salu jugak kejang tgh tdo camni..rasenye sbb sejuk kot yana kan..kadang tgh2 tido menjerit..oh lagi satu sebab kurang kalsium ye ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la nana, rase mcm sbb sejuk..tp xdela sejuk mane pun sbnrnye...hihi..
      kurg kalsium? owh tidak..kene minum susu manyak2 lg la ni..haha

      Delete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...