Tuesday, January 22, 2013

Snow World Genting Highland

Assalamualaikum..

Wiken lepas-lepas kami dgn BFF pergi short trip ke Genting highland & Fraser's hill. Iye fraser's (again) untuk kami berdua..hehe..tak pe janji best..haha

Perjalanan kami mula jam 10pagi dari putrajaya. Cik White kami park di parking rumah BFF..
Memula panjat Genting dulu..weeeee
Dulu saya yang yang bt request kt Radhi nak pergi Genting, tapi say atak set date la bila..Say ajust nak masuk snow world je..Nak main2 tu malas la.. Takuttt!!! hehe



Tiket masuk snow world : Rm 30/ sekepala
Barang-barang yang kita bawa semuanya TAK BOLEH dibawa masuk dalam snow world. But don't worry, ada peti besi simpanan disediakan siap berkunci. Lepas beli tiket, then masuk amek coat, boot, glove tu, sebelum masuk dalam snow world kiri kanan tu ada peti simpanan. Jangan lupa ingat no peti simpanan tu. hehe.


Even secanggih mana pun kamera korang, ianya tak boleh dibawa masuk dalam snow world tu. So memang korang kena tinggalkan dalam peti simpanan. Kat dalam tu ada photographer diorg. Masa kat luar snow world crew CUMA akan cakap gambar sekeping 8R = RM50 tapi apa yang diorang tak mention adalah korang boleh ambil seberapa banyak gambar dalam snow world tu and diorang boleh burn dalam CD dengan harga RM125 untuk kesemua gambar yang korang ambil masa dalam snow world tadi. haha..
Itu la yang terjadi pada kami. So korang yang tengah plan nak pergi tu, ingat!! Masuk je snow wolrd tu, korang trus grab sorang photographer, suh dia ikut korang and kalau boleh n korang tahan sejuk tu, ambillah gambar seluruh pelusuk snow world tu..hehheh

Saya & Radhi tak ambil sekeping gambar pun dalam snow world tu, BFF kami ada la ambil. Masa nak pilih gambar untuk cuci 8R tu, baru gadis kaunter tu mention pasal burn semua gambar dalam CD tu RM125. BFF cuma ada 10keping je gambar. Masa tu baru rasa nyesal kami tak combine bergambar. Boleh share harga tu kan..huhu..

Tak pe, ada alasan nak repeat lagi ke snow world. Tapiiiiiiii... -7 darjah celcius sangat sejukkkkk! saya & Radhi memang tak tahan... Asyik masuk warm house je. Dalam tu ade warm house, bentuk macam iglu. Bila korang pakai boot yang diorang bagi tu, hati-hati bila melangkah masuk ke dalam warm house tu, sebab agak licin. Jangan berlari masuk sebab tak tahan sejuk, kang ada pula yang jatuh macam nangka busuk!!! heeee

Satu lagi, even korang pakai kasut pun, saya rasa better korang ambil juga boot yang diorang bagi tu. Sebabbbbb, bila berjalan dalam snow world tu nanti, korang mesti akan tercedok ais-ais kat bawah tu. So pasti kasut korang akan basah. Oleh itu, pakai saja la boot yang dia bagi tu. Rugi tak pakai, sebab dah bayar masuk mahal-mahal.. Apa aja yang diorang bagi pakai, kitorang pakai je.

Baju coat tu ada saiz tau. And of course yang kitorg pakai tu big-big size..muahahha..
Yang selim-melim boleh la pakai yang warna purple cantik tu....Ruginya tak dapat sarung yang warna purple tu..huhu..

That's all untuk cerita Genting.. Next cerita Fraser's Hill plak.. Fraser's Hill ni panjang sket kot, sebab saya combine cerita saya & Radhi ke Fraser ms new year haritu sekali dengan cerita pergi dengan BFF ni..hehe
tungguuuuu...

^___^

daa~~

12 comments:

  1. Ouh yeke? Ida teringin sangattt nak pergi Snow.. tapi belum berkesempatannnn ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi la ida..best!..bulih berangan kt oversea..hahha..choiii..

      Delete
  2. mahal jga yer yana.eka rasa rege dah naik la.3 tahun lepas wat tgkp gmbr dlm tu bape puluh je.tp tak dpt cd la.rindunya kat genting

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ade member yana kate mahal juga eka..tp yg 1st time nk masuk..belasah ajo!..hehe..

      Delete
  3. Wah!! Seronoknya! I pun x pernah pi lg....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet tooth, pegi la best tau..boleh polok2..eh! hahah

      Delete
  4. masa zana gie snow tu rasanya murah cikit gambar yg zana dpt.. zana dapat 2 keping rm30 jer.. 1 gmbr 8r, 1 lagi 4r.. maybe dah naik harga kot.. tp masa tu diaorang ambik gmbr zana dalam 10keping then pilih la yg mana berkenan..

    seronoknyaaaaaaaa orang tu gie honeymoon!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...yana xamek gambr pun zana..Radhi kate xyah..nak repeat lg kot..haha..

      xpe, selagi ade ms, hanimun...hanimunnn..hanimunnnnnnnn jeee..hehhe..*gataikan?* :p

      Delete

  5. ❤ Assalamualaikum, tuan owner , saya nk mintak izin tumpang promote sikit ya.
    Wahai wanita, teringinkah kulit yang mulus dan gebu? Bersih dari jeragat dan kulti bercahaya? Jika ingin lawati lah blog saya! Sempena harga promosi masih berlangsung, cepat2 dapatkannya! Bagi kaum lelaki, anda pun boleh cuba dapatkan produk Vitamin C saya. Jngan segan2 ye. Segala pertanyaan akan dilayan dengan mesra :)http://qistinaharisa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. teringin plak nak gi genting lagi ni...
    en suami x pnah pegi lagi ni.. bila la boleh bwk dia..
    huhu

    ReplyDelete
  7. Good tips.boleh ambik gambar.sampai muntah

    ReplyDelete
  8. This is my feedback about Snow Thieves, oh I mean Snow World.

    This is simply a place operated by a gang of thieves. Here is how it is done. Firstly, they show you 50 sign that says 'No mobile phones' before you enter (didn't know why by then by literately means 'If you want to get stolen enter with your mobile phone!). Then when you enter they have a snow slide inside that I honestly think they designed specifically to steal people. You get a slide from two guys (part of the gang), you go up some stairs, and go to the place where the slope for the slide begins. There are two guys (same gang) up there, they hold the tire that you sit inside, then after you side, they then hold your legs and raise them up and shake them! Why? To empty your pockets (My bulky Samsung Note 2 did). You then slide and the adrenaline rushes in, and the second you gone down the two guys down hurries you to stand up quickly! Why? To steal what was dropped from your pockets in less than a second. I searched the slide I used after a minute and the mobile was stolen! I called it and of course it got powered-off by the gang. Then when you tell them you lost your phone, they search (Hollywood actors) inside the snow slide, ask you for the mobile model, and then say go write a report! When I saw the report book it was the biggest book I have ever seen! I was writing my report in the page, and scanning the page I saw 'HTC Xperia Z, Iphone 5, Iphone 5s, Samsung' and every type of mobile out there stolen in the exact same way!

    ReplyDelete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...