Monday, June 18, 2012

Baca & korang pasti tersenyum..hihi

Assalamualaikum..

Adakah semasa kecil dulu korang pernah buat perkara perkara berikut?

1. Buka kipas meja , cakap dengan kipas sebab nak dengar suara bertukar.


2. Naik kereta dan tengok bulan. Ingat bulan tu ikut kita.

3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari "handle", rasa hebat.
4. Masa sekolah, ade orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali menyamar jadi orang lain, ambil milo lagi sekali.
5. Masa sekolah, ade orang dtg jual vitagen/susu/buku/barang, bawak balik list, mintak duit nak beli kat mak bapak.
6. Lukis burung guna huruf M atau V
7. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit
8. Masa kecil fikir bentuk hati yang sebenar macam ni --->

9. Tutup pintu peti ais perlahan lahan, sebab hendak tengok lampu peti ais padam.


10. Kalau tak siap kerja sekolah , sengaja tinggalkan buku latihan di rumah.
11. Pergi dekat peti ais tempat freezer atas tu dan bubuh muka kasi sejuk.


12. Main game Pacman atau Mario
13. Main lubang tikus
14. Mintak biodata kawan2
15. Kalau pergi shopping mesti pergi tempat TOY dulu.
16. Buat jet kertas


17. Tengok Power Rangers, Flashman, Maskman, etc.
18. Lawan pemadam
19. Penggal/Tuju selipar

20. Main bubble wrap
 - ala yang plastik gelembung-gelumbung yang selalu ada dlm tin biskut tu.hehe..


Mesti korang senyum-senyum baca semua ni kan, pastu teringat korang benda-benda ni kecik -kecik dulu..hihi


^___^

daa~~


22 comments:

  1. OMG Sungguh nostalgic. Semua tu i pernah buat except tengok Mask Man sebab i suka tengok Sailormoon. Then simpan rambut panjang sebab nak buat bun rambut macam Sailormoon tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..saya peminat ultraman n power rangers dulu2..hiih

      Delete
  2. Huhuhu... Slalu buat no 1 tu... Siap nyanyi kuat2 lg...punya amazed dgn getaran suara yg didengar... Kuang...kuang...kuang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy selalu buat no 9..pastu kena marah ngan mak..hehe

      Delete
  3. ohhh mampu membuat kan eka tersenyam dan mengimbau nostalgia lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...yana siap gelak2 bace ngan member opis tau..hihi

      Delete
  4. yang no 20 tu wani ngn a'an selalu berebut..ada lagi tu hah kat rumah..ntah mana dapat tak igt dh..time pindah2 aritu terjumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..dl pun org pnah berebut dgn abang bubble wrap tu..hihih

      Delete
  5. hahhah... hampir kesemuanya masa kecik buat ... betnye...

    ReplyDelete
  6. adui..mengimbas zaman kanak2 sungguh...bestnya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ade rase cm nak jadik budak2 semula x? hehe

      Delete
  7. hahahah.. betol laa aku bace, aku senyum sendiri.. sungguh mengimbau kenangan...

    ReplyDelete
  8. so true.. one more thing.. dulu saya ingat seberang laut adalah misteri...

    ReplyDelete
  9. Hahha.. Realiti lah.. Ingt sorang je duk buat.. Rupanya ramai duk buat benda sama :p

    ReplyDelete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...