Thursday, July 12, 2012

Kereta!!

Assalamualaikum..

Lagi seminggu nak sambut Ramadhan... =)
Seronok! Saya suka suasana bulan puasa. 
Time sahur bukak TV, dengar ustazah Azni ke ek namenye..ajar budak-budak baca Al-Quran.
Kadang-kadang saya pun ikut baca.. =)

Pheww...Awal puasa kami nak balik kelantan.
Sambut puasa dengan family in law saya.

Kereta saya dah cecah 81k++..huhu
So dah sampai masa untuk tukar timing belt.
Estimate tukar timing belt, kitorang dah tanye di satu kedai hari tu, RM 450..huhu

Tayar depan pun kena tukar dah tu 2 biji..huhu
Haritu bulan 1 ke bulan 2 tah dah tukar tayar belakang, suami seponser! haha
Kali ni tiada lagi seponser kerana Radhi pun nak tukar tayar scrambler die jugak..
Suami gatai nak tukar tayar off-road. Saya tak bagi sebab tak pernah ke off-road pun, membazir sajo!

Saya da siap sedia duet bonus hari tu, 1k dalam simpanan yang ditolak awal-awal masuk ASB khas untuk tukar timing belt dan tayar ni..huhu
Kalau letak dalam bank simpanan, mesti lesap kena korek dah..haha
So minggu depan or weekend ni selamat la kereta bertiming belt baru dan bertayar baru didepan.hehe..

Bila kereta dan masuk 4tahun mula la banyak yang kena tukar sana -sini kan?
Kalau tahan nak sambung utang banyak tahun lagi, boleh la tukar kereta baru! 
haha..
Bagi saya, saya sayang sebenarnya! 
Kereta ni adalah hasil kerja saya di tahun pertama bekerja di company ini!..hehe

^___^

daa~~

6 comments:

  1. nana aritu sebab tukar timing belt la yang burst budget S3 tu ;p

    nana kena 850 untuk timing belt n water pump..sebab die kate kalo tukar asing2 nanti dbl charge labour plak..so pjam mate jela hulur duit..huhu

    ReplyDelete
  2. SElamat menyambut puasa :) Semoga kereta baik2 sahaja :) Dah lame tak singgah blog nie :P

    ReplyDelete
  3. ayoooo, mahal kan... xpe, dh simpan duit awal2 senang.. nnti tinggal keluarkan jer.. zana pun suka simpan dlm ASB sebab leceh nak keluarkan.. so selamat di situ! hihihi

    ReplyDelete
  4. Hahahhaa...kete ni bila dah masuk 4 5 tahun mmg kita kene spend kat maintanance dia...eka pun syg dgn kete atau harta pertama masa mula2 keje dulu.takde lgsg rasa nak jual.ada sentimental value sket lar

    ReplyDelete
  5. memang weh... kete aku tu pun baru tukar timing belt awal tahun ari tu, tayar pulak tahun lepas.. botak kepala hb aku nak bayar kos hihiihih

    ReplyDelete
  6. Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

    Ada 20 kedai di kawasan Lembah Klang yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar.

    Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Website akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    Nak cari bateri dan package service kereta pun ada...

    ReplyDelete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...