Followers

Monday, September 3, 2012

Pencuci muka & Krim muka

Assalamualaikum..

Letih fikir dari sehari ke sehari nak tulis entry pasal apa. Bukannya tak ada gambar yang nak di share. Gambar raya banyak! Raya di Kelantan, raya di Kuala Lipis!
InsyaAllah dlm minggu ni saya siapkan entry raya yea! hehe

Ini kisah pencuci muka & krim muka. 
Saya pengguna tegar Olay total Effect, dari cleanser sampailah moisturizer..heee
eyh bunyi macam banyak je. 
Tapi dua tu je pun saya guna, lepas selet-selet moisturizer saya tepek bedak powder.
Iye saya guna bedak powder, saya tak guna pun compact powder. Ada je compact powder tapi jarang sangat saya guna. Saya guna pun bila lepas solat time keluar ke mana2 je.

Saya start guna Olay since 2003 ke 2004 tah, tak ingat exactly tahun bila.
Memang kulit saya cukup serasi dengan Olay, dulu bekas-bekas jerawat memang bnayak kat muka saya. Macam kawah gunung berapi..hoho..Lepas beberapa bulan pakai Olay ni, nampak perubahan sampailah sekarang. Saya pernah try pakai Safi, owh berminyaknye muka saya.
Muka saya memang tak serasi dengan Safi kut, sulu time sekolah pun saya ada try pakai safi, berminyak muka saya.

Ini Olay Cleanser and moisturizer yang saya guna ;)

image from google

image from google

Total harga dua-dua produl olay ni lebih kurang dalam RM50.
Tengokla kadang-kadang moisturizer tu turun harga, ada promosi la. boleh dapat harga RM27.90. Kadang-kadang RM 33.90.
Tapi kalau rajin masuk watson/guardian, insyaAllah boleh dapat harga murah. Adakalanya dia siap packing dalam kotak kedua-dua produk ni, dapat harga RM 38.99 je.
hehe..

Sekarang saya rasa nak tukar produk, boring pulak pakai Olay. haha.*jangan merajuk plak yea Olay, mak belom dapat pengganti kau yang serasi lagi* hua hua hua...
Saya baru dok google testi orang yang guna Garnier & Hada Labo.
Tapi belum buat keputusan lagi mana pilihan hati untuk dicoba!!
Cleanser Olay saya tu dah nak habis, moisturizernye ada lagi separuh kot. Lama lagi bleh guna tu..hehe..
Ingat nak try cleaser Garnier yang tecik aje dulu. Eh ada saiz kecik ke tak ek? hoho..
Tapi biasanya cleanser okey je kan? Moisturizer tu yang penting..hehe

Kalau ada pembaca yang berpengalaman guna mana2 produk tu, please drop ur comment ek. help me...heheh..ngengade je kan..huhu..

Dillema!!!!

Garnier


Hada Labo
huhu...



^_____^

daa~~

13 comments:

  1. garnier nana guna jadi menggelupas kulit..tak sure la nana je or orang lain ade jugak kena macam tu..

    adik nana guna hada labo die kate ok untuk kulit kering..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yeke nana..huhu..tu la takut nk menerai ni..

      ooo hada labo utk kulit kering ek?

      Delete
  2. penah guna garnier, ermnn tak best la.. biasa2 je.. hada labo, tak penah try.. aku pun tgh try pencuci baru gak.. sf beauty.. so far ok dgn muka aku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sf beauty...wah xpnah dgr tu.. nnt aku search...weh ko review lerr

      Delete
  3. org penah try garnier..ok la..muka org tak bermasalah..so pakai apa pun ok..cuma bila umur dh dekat 40 ni kena jaga la kan..skrg I guna produk 'rozita che wan' uuuuu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuh....kakak n kakak iparku suda guna cik ta punye rangkaian..hehe

      Delete
  4. ok ni nak share.bukan pengalaman sendiri tapi pengalaman 3 orang di sekeliling saya. my mom and 2 of my colleagues. They use and still using Skinz. Jeragat dah pudar. Kulit muka dah improve. My mom guna sebab i yg btau. Last-last my mom ckp, btollah..jeragat dah pudar. Now she is eyeing to have the complete set.

    Sorry xde review garnier dan hada labo.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe ok gud sharing nina... TQ
      nnt aku cr review lain pasal skinz.. =)

      Delete
  5. assalamualaikum,mcm mna first akak gunakan olay ekh?? rasa mcm kulit brminyak x?? btw sya nk try guna olay sbb da xtau nk guna pncuci ape lg. hajatnye nk mncuba olayy.

    ReplyDelete
  6. Fyi..skrg tgh gune hada labo. suke suke suke!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hada labo leh guna ke lau kulit berminyak? Or just utk kulit kering?

      Delete

tulis jgn xtulis..hihi TQ Darl ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...